CGAL library not found (though installed)

classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

CGAL library not found (though installed)

Srinivasamoorthy, Ganesh (CDC/OID/NCEZID) (CTR)

I installed CGAL from source and it installed at /usr/local/include/CGAL/ Then when I try to build graph-tools (both 2.26 and the source from git) give me CGAl not found error. They do seem to be checking in the /usr/local directory but don't seem to find it..I have attached a log.

 

Is there something I should keep in mind while installing CGAL ?


_______________________________________________
graph-tool mailing list
[hidden email]
https://lists.skewed.de/mailman/listinfo/graph-tool

LOG.txt (11K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: CGAL library not found (though installed)

Alexandre Hannud Abdo
Ni! Hi Ganesh,

`./configure` generates a file called "config.log" when run, that is the file you want to transmit when asking for help. A copy/paste of your terminal is not nearly as useful.

Meanwhile, I assume you passed the parameter " --with-cgal=/usr/local/" to `./configure`, is that right ?

Cheers,
ale
.~´





On Thu, Jun 21, 2018 at 4:23 PM, Srinivasamoorthy, Ganesh (CDC/OID/NCEZID) (CTR) <[hidden email]> wrote:

I installed CGAL from source and it installed at /usr/local/include/CGAL/ Then when I try to build graph-tools (both 2.26 and the source from git) give me CGAl not found error. They do seem to be checking in the /usr/local directory but don't seem to find it..I have attached a log.

 

Is there something I should keep in mind while installing CGAL ?


_______________________________________________
graph-tool mailing list
[hidden email]
https://lists.skewed.de/mailman/listinfo/graph-tool



_______________________________________________
graph-tool mailing list
[hidden email]
https://lists.skewed.de/mailman/listinfo/graph-tool
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: CGAL library not found (though installed)

Srinivasamoorthy, Ganesh (CDC/OID/NCEZID) (CTR)

Hi Ale

 

Attached is the copy of the log

 

From: graph-tool <[hidden email]> On Behalf Of Alexandre Hannud Abdo
Sent: Thursday, June 21, 2018 10:56 AM
To: Main discussion list for the graph-tool project <[hidden email]>
Subject: Re: [graph-tool] CGAL library not found (though installed)

 

Ni! Hi Ganesh,

 

`./configure` generates a file called "config.log" when run, that is the file you want to transmit when asking for help. A copy/paste of your terminal is not nearly as useful.

 

Meanwhile, I assume you passed the parameter " --with-cgal=/usr/local/" to `./configure`, is that right ?

 

Cheers,

ale

.~´

 

 

 

 

 

On Thu, Jun 21, 2018 at 4:23 PM, Srinivasamoorthy, Ganesh (CDC/OID/NCEZID) (CTR) <[hidden email]> wrote:

I installed CGAL from source and it installed at /usr/local/include/CGAL/ Then when I try to build graph-tools (both 2.26 and the source from git) give me CGAl not found error. They do seem to be checking in the /usr/local directory but don't seem to find it..I have attached a log.

 

Is there something I should keep in mind while installing CGAL ?


_______________________________________________
graph-tool mailing list
[hidden email]
https://lists.skewed.de/mailman/listinfo/graph-tool

 


_______________________________________________
graph-tool mailing list
[hidden email]
https://lists.skewed.de/mailman/listinfo/graph-tool

config.log (122K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: CGAL library not found (though installed)

Alexandre Hannud Abdo
Ok, I see you've passed the flag and configure is indeed looking for CGAL at /usr/local/lib...

So it might be that CGAL got installed to /usr/local/lib64 instead.

If that is the case, try adding to your LDFLAGS:

-L/usr/local/lib64

and perhaps also:

-Wl,-rpath,/usr/local/lib64

.~´


On Thu, Jun 21, 2018 at 5:18 PM, Srinivasamoorthy, Ganesh (CDC/OID/NCEZID) (CTR) <[hidden email]> wrote:

Hi Ale

 

Attached is the copy of the log

 

From: graph-tool <[hidden email]> On Behalf Of Alexandre Hannud Abdo
Sent: Thursday, June 21, 2018 10:56 AM
To: Main discussion list for the graph-tool project <[hidden email]>
Subject: Re: [graph-tool] CGAL library not found (though installed)

 

Ni! Hi Ganesh,

 

`./configure` generates a file called "config.log" when run, that is the file you want to transmit when asking for help. A copy/paste of your terminal is not nearly as useful.

 

Meanwhile, I assume you passed the parameter " --with-cgal=/usr/local/" to `./configure`, is that right ?

 

Cheers,

ale

.~´

 

 

 

 

 

On Thu, Jun 21, 2018 at 4:23 PM, Srinivasamoorthy, Ganesh (CDC/OID/NCEZID) (CTR) <[hidden email]> wrote:

I installed CGAL from source and it installed at /usr/local/include/CGAL/ Then when I try to build graph-tools (both 2.26 and the source from git) give me CGAl not found error. They do seem to be checking in the /usr/local directory but don't seem to find it..I have attached a log.

 

Is there something I should keep in mind while installing CGAL ?


_______________________________________________
graph-tool mailing list
[hidden email]
https://lists.skewed.de/mailman/listinfo/graph-tool

 


_______________________________________________
graph-tool mailing list
[hidden email]
https://lists.skewed.de/mailman/listinfo/graph-tool



_______________________________________________
graph-tool mailing list
[hidden email]
https://lists.skewed.de/mailman/listinfo/graph-tool
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: CGAL library not found (though installed)

Srinivasamoorthy, Ganesh (CDC/OID/NCEZID) (CTR)

Thanks Alexandre

 

I was able to run the ./configure successfully.

The only warning I got was “configure: WARNING: No usable boost::coroutine found! Some functionality will be disabled in the library.”

And then when I run make, it fails.

I have attached the new config.log and the output of the make.

 

Any guidance is much appreciated

 

From: graph-tool <[hidden email]> On Behalf Of Alexandre Hannud Abdo
Sent: Thursday, June 21, 2018 11:31 AM
To: Main discussion list for the graph-tool project <[hidden email]>
Subject: Re: [graph-tool] CGAL library not found (though installed)

 

Ok, I see you've passed the flag and configure is indeed looking for CGAL at /usr/local/lib...

 

So it might be that CGAL got installed to /usr/local/lib64 instead.

 

If that is the case, try adding to your LDFLAGS:

 

-L/usr/local/lib64

 

and perhaps also:

 

-Wl,-rpath,/usr/local/lib64

 

.~´

 

 

On Thu, Jun 21, 2018 at 5:18 PM, Srinivasamoorthy, Ganesh (CDC/OID/NCEZID) (CTR) <[hidden email]> wrote:

Hi Ale

 

Attached is the copy of the log

 

From: graph-tool <[hidden email]> On Behalf Of Alexandre Hannud Abdo
Sent: Thursday, June 21, 2018 10:56 AM
To: Main discussion list for the graph-tool project <[hidden email]>
Subject: Re: [graph-tool] CGAL library not found (though installed)

 

Ni! Hi Ganesh,

 

`./configure` generates a file called "config.log" when run, that is the file you want to transmit when asking for help. A copy/paste of your terminal is not nearly as useful.

 

Meanwhile, I assume you passed the parameter " --with-cgal=/usr/local/" to `./configure`, is that right ?

 

Cheers,

ale

.~´

 

 

 

 

 

On Thu, Jun 21, 2018 at 4:23 PM, Srinivasamoorthy, Ganesh (CDC/OID/NCEZID) (CTR) <[hidden email]> wrote:

I installed CGAL from source and it installed at /usr/local/include/CGAL/ Then when I try to build graph-tools (both 2.26 and the source from git) give me CGAl not found error. They do seem to be checking in the /usr/local directory but don't seem to find it..I have attached a log.

 

Is there something I should keep in mind while installing CGAL ?


_______________________________________________
graph-tool mailing list
[hidden email]
https://lists.skewed.de/mailman/listinfo/graph-tool

 


_______________________________________________
graph-tool mailing list
[hidden email]
https://lists.skewed.de/mailman/listinfo/graph-tool

 


_______________________________________________
graph-tool mailing list
[hidden email]
https://lists.skewed.de/mailman/listinfo/graph-tool

config.log (125K) Download Attachment
make.log (568K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: CGAL library not found (though installed)

Alexandre Hannud Abdo
Hey Ganesh,

Your make.log tells us the error you're getting is related to an ambiguous definition of function `vertex` in `graph_reverse.hh`. (More specifically when `graph_traits<BidirectionalGraph>::vertices_size_type` and `size_t` coincide.)

One of the definitions has been removed in the development version of graph-tool, and your config.log tells us you're compiling the latest (2.26) release.

So my guess is that this could be an incompatibility introduced by changes in boost or the compiler since that release, which has already been taken care of in the master branch. Though I haven't actually tried to compile the release to see if I get the same error. We'd have to see what Tiago can say about that more precisely.

Meanwhile, you can try compiling the latest git version of graph-tool <https://git.skewed.de/count0/graph-tool>, which shouldn't have this problem. Just notice for that you'll need to run `./autogen.sh` before running `./configure`.

Cheers,
.~´



On Thu, Jun 21, 2018 at 7:51 PM, Srinivasamoorthy, Ganesh (CDC/OID/NCEZID) (CTR) <[hidden email]> wrote:

Thanks Alexandre

 

I was able to run the ./configure successfully.

The only warning I got was “configure: WARNING: No usable boost::coroutine found! Some functionality will be disabled in the library.”

And then when I run make, it fails.

I have attached the new config.log and the output of the make.

 

Any guidance is much appreciated

 

From: graph-tool <[hidden email]> On Behalf Of Alexandre Hannud Abdo
Sent: Thursday, June 21, 2018 11:31 AM


To: Main discussion list for the graph-tool project <[hidden email]>
Subject: Re: [graph-tool] CGAL library not found (though installed)

 

Ok, I see you've passed the flag and configure is indeed looking for CGAL at /usr/local/lib...

 

So it might be that CGAL got installed to /usr/local/lib64 instead.

 

If that is the case, try adding to your LDFLAGS:

 

-L/usr/local/lib64

 

and perhaps also:

 

-Wl,-rpath,/usr/local/lib64

 

.~´

 

 

On Thu, Jun 21, 2018 at 5:18 PM, Srinivasamoorthy, Ganesh (CDC/OID/NCEZID) (CTR) <[hidden email]> wrote:

Hi Ale

 

Attached is the copy of the log

 

From: graph-tool <[hidden email]> On Behalf Of Alexandre Hannud Abdo
Sent: Thursday, June 21, 2018 10:56 AM
To: Main discussion list for the graph-tool project <[hidden email]>
Subject: Re: [graph-tool] CGAL library not found (though installed)

 

Ni! Hi Ganesh,

 

`./configure` generates a file called "config.log" when run, that is the file you want to transmit when asking for help. A copy/paste of your terminal is not nearly as useful.

 

Meanwhile, I assume you passed the parameter " --with-cgal=/usr/local/" to `./configure`, is that right ?

 

Cheers,

ale

.~´

 

 

 

 

 

On Thu, Jun 21, 2018 at 4:23 PM, Srinivasamoorthy, Ganesh (CDC/OID/NCEZID) (CTR) <[hidden email]> wrote:

I installed CGAL from source and it installed at /usr/local/include/CGAL/ Then when I try to build graph-tools (both 2.26 and the source from git) give me CGAl not found error. They do seem to be checking in the /usr/local directory but don't seem to find it..I have attached a log.

 

Is there something I should keep in mind while installing CGAL ?


_______________________________________________
graph-tool mailing list
[hidden email]
https://lists.skewed.de/mailman/listinfo/graph-tool

 


_______________________________________________
graph-tool mailing list
[hidden email]
https://lists.skewed.de/mailman/listinfo/graph-tool

 


_______________________________________________
graph-tool mailing list
[hidden email]
https://lists.skewed.de/mailman/listinfo/graph-tool



_______________________________________________
graph-tool mailing list
[hidden email]
https://lists.skewed.de/mailman/listinfo/graph-tool